Recreatie schaken

Geen categorie 1 Reactie

Competitief schaken is niet voor iedereen weggelegd. Het niveau ligt in Nederland erg hoog, waardoor het als beginner erg lastig is om je weg te kunnen vinden bij de verschillende schaakclubs. Het goede nieuws is dat je bij veel schaakclubs niet mee hoeft te doen met de competitie. Je speelt dan 1 of meerdere keren per week gewoon op de club tegen jouw mede-clubgenoten. Dit wordt ook wel recreatie schaken genoemd. Geen competitie, maar wel gezelligheid, sportiviteit en een lekker drankje erbij.

Alleen of met een medespeler

Recreatie schaken hoeft natuurlijk niet bij een schaakclub. Ook thuis in je eigen omgeving kun je schaken. Een medespeler is handig, maar ook dit is niet noodzakelijk. Online en zelfs in kranten zijn de uitslagen van diverse echte partijen te vinden. Deze kun je in je eentje perfect naspelen en op deze manier doorgronden hoe iemand de tegenpartij schaakmat heeft kunnen zetten. Hier hebben je eigen schaakkwaliteiten veel baat bij. Heb je wel een medespeler? Dan is recreatie schaken een ontspannende bezigheid, mits het er natuurlijk niet te fanatiek aan toe gaat!


Het toppunt van recreatie schaken. Lekker in de buitenlucht.

Gezellig schaken met een hapje en drankje

Heb je er al eens aan gedacht om een schaaktoernooi bij je thuis te houden? Niks professioneels, maar gewoon gezellig met vrienden en/of familie recreatief tegen elkaar schaken. Een gezellig hapje en een drankje erbij en je kunt de hele avond vooruit. Wanneer je aan het schaken bent heb je natuurlijk geen tijd om te koken. Voor recreatieve schakers is een Airfryer daarom een echte uitkomst. Heb je nog snacks in de diepvries? Plaats ze in de Airfryer en stel de tijd in. De heteluchtfriteuse doet de rest. Zo kan jij je ondertussen focussen op het schaakspel. Zodra de timer is afgelopen kun jij genieten van lekkere snacks met een krokant laagje van buiten, maar toch zacht van binnen. Zo zet jij je tegenstander onder het genot van de lekkerste snacks direct schaakmat.

Één reactie op “Recreatie schaken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *