Beste Schaaktips

Geen categorie 0 Reacties

De spelregels van schaken zijn erg gemakkelijk. Iedereen kan het in een paar minuten leren. Om de tactieken echter helemaal onder de knie te krijgen, om vooruit te leren denken en om je tegenstander af te bluffen heb je jaren en jaren aan ervaring nodig. Sterker nog, bij schaken raak je nooit uitgeleerd. Iedereen moet natuurlijk ergens beginnen. Wij helpen je op weg met de beste schaaktips voor beginners.

Koning altijd veilig

De koning is het belangrijkste stuk op het bord. Verlies je de koning, dan verlies je het spel. Zorg ervoor dat je altijd een paar stukken om de koning hebt staan voor de veiligheid.

Geef niets weg

Offer nooit zomaar een stuk op. Meestal haal je hier geen voordeel uit en heb je een pion of een ander stuk voor niets weggegeven. Let zowel aanvallend als verdedigend op.

Werk samen met alle stukken

Alle stukken op het bord zijn belangrijk, dus zorg ervoor dat ze allemaal meedoen. Alleen een samenhangend spel met alle stukken kan je de winst doen bezorgen.


Speel samen met alle stukken om de winst te behalen

Begin sterk

Diegene die het midden van het bord in handen heeft kan diverse kanten op. Focus je eerst op het veroveren van het midden, zodat de tegenpartij onder druk staat.

Sterke verdedingslinie

De koning is het belangrijkste stuk, maar vergeet ook de koningin en de torens niet. Ook dit zijn cruciale stukken in het spel. Zorg altijd voor een sterke verdedigingslinie met je pionnen. Een goede tactiek is een piramide. Pionnen naar voren geschoven in het midden, wat terugloopt richting de zijkant.

Paarden en lopers naar buiten

Breng de paarden en lopers in het begin naar buiten om de tegenpartij direct onder druk te zetten.

De beste schaaktips helpen je direct op weg om een sterk begin neer te zetten. Alleen veel speeltijd zal je de benodigde ervaring brengen. Geef dan ook niet op bij een verliespartij, maar zet door. Al spelende leert men! Wil jij leren schaken? Dat kan bij verschillende schaakclubs in Groningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *